neljapäev, 20. jaanuar 2022

2022 toiduväljakutse retsept nr. 2- Breizh curry

Teiseks koostisosaks 2022 aasta toidureisil on Bretooni karri (Breizh curry).

See maitseaine segu viib meid tagasi Briti Ida-India Kompanii (East India Company (EIC)) aegadesse 17. sajandil.  Briti- Ida India Kompanii  oli 31. detsembril 1600 kuningliku tegevusloa (Royal Charter) saanud aktsiakompanii, mis asutati kauplemiseks Lõuna-Aasiaga. Need meremehed Saint-Malost (sadamalinn Prantsusmaal) seilasid maailmameredel ning otsisid maailma kõige väljapaistvamaid vürtse.

Bretooni karri maitseainesegu (Breizh curry) koostisosad:

Kurkum, koriander, dulce (aji dulce- väikesed piprakaunad, mis on pehmema maitsega kui Habanero piprad), wakame, merisalat, nori lehed, vürtsköömen, fenkol, must pipar, sinep, lambalääts, ingver, vürtsid (kaneel, nelk, kardemon).

Selle maitseaineseguga valmistame täna ühe mõnusa ahjukõrvitsa.

Vaja läheb:

1 pudelkõrvits ca 600 g

2 tl Bretooni karri maitseainesegu

soola

purustatud musta pipart

2 tl oliivõli

200 g kreeka jogurtit

1 küüslauguküün

tüümianivarsi

Granaatõun

Poolita kõrvits ning puhasta seemnetest. Pane kõrvitsa poolikud ahjuplaadile ning määri need oliivõliga. Raputa kõrvitsatele soola, pipart ning 1 tl Bretooni karri maitseainesegu. Küpseta eelkuumutatud ahjus 200 C juures 20 minutit.

Samal ajal kui kõrvits küpseb valmista kaste. Lisa Kreeka jogurtile 1 tl Bretooni maitseainesegu soola ning 1 purustatud küüslauguküün.Lisa tüümianilehti ja granaatõunaseemneid kaunistuseks.

Serveeri kõrvitsalt soojalt koos kastmega.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar