reede, 22. oktoober 2021

Ciabatta stickid rosinate, juustu ja kreekapähklitega

Mõnus ja lihtne Ciabatta retsept.

Ciabatta taigna retsept on pärit:

https://evakook.blogspot.com/2019/02/ciabatta-ilma-sotkumata-tainast.html

Ajaliselt võtab küll kaua aega aga tööd ning vaeva ei nõua. Vastutasuks saad mõnusa seest õhulised ja pealt krõbedad Ciabatta pulgad.

Koostisosad:

300 g jahu+ jahu Ciabatta vormimiseks

300 g vett

1 tl soola

1 tl kuivpärmi

100 g rosinaid

50 g tükeldatud kreeka pähkleid

100 g riivitud juustu

Õhtul enne magamaminekut sega omavahel jahu, sool ja kuivpärm. Lisa vesi, paähklid ja rosinad. Sega lusikaga ühtlaseks vedelaks taignaks ning kata kauss toidukile ja rätikuga.

Jäta taigen hommikuni kerkima. Hommikuks on taigen kerkinud ja mõnusalt mullitav. Lisa taignale riivitud juust ning kalla saadud taigen rohke jahuga kaetud küpsetuspaberile. Venita tainas ristkülikuks  

Jaga tainatükk mõttes kolmeks. Tõsta vasakust servast 1/3 keskmisele osa peale  ja seejärel 1/3 paremast servast keskmise osa peale.

Voldi taigen nüüd samamoodi ka pikemast servast kokku ja aseta saadud (ruudukujuline) tainas kergelt õliga määritud kaussi. Raputa jahuga pealt üle, kata rätikuga ning tõsta soojasse kohta paariks tunniks kerkima.

Võta taigen ja aseta see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpsetuspaber peab olema kaetud rohke jahuga. Venita taigen ristkülikuks aga ürita seda teha nii, et võimalikult vähe õhku taignast välja tuleb. Lõika taignatükk 4-ks võrdseks pulgaks ning voldi pulgad samuti kolmeks (nagu enne tegid taignaga). Saad 4 kitsast-pikka pulka. Raputa taignapulkadele jahu ning kata köögirätikuga. Lase pulkadel kerkida ca 1,5 tundi. Küpseta pulki ahjus 230 C juures  ca 30 minutit, kuni Ciabatta pulgad on mõnusalt pruunid, seest läbi küpsenud ning pehmed ja pealt krõbeda koorikuga.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar