laupäev, 23. oktoober 2021

Ploomikaste ja pardifilee

Veidi pidulikum roog pardifilee ja ploomikastmega.

Koostisosad:

4 pardifileed

soola 

purustatud musta pipart

Kastmele:

25 ml oliivõli

2 sibulat

500 g siniseid ploome (lõigatud neljaks ja kivid eemaldatud)

60 g fariinsuhkrut

400 ml veisepuljongit

2 tüümiani vart

1 tähtaniis

25 g võid

Võta pardifileed ning kuivata need köögipaberiga. Määri fileed soola ja pipraga ning mässi toidukilesse. Jäta seisma külmkappi üleöö. Järgmisel päeval eemalda toidukile, kuivata fileed uuesti ning lõika pardifilee nahale terava noaga ruudustik ca 1x1 cm. Pane pardifilee külmale pannile nahk allapoole ja siis alusta praadimist keskmisel kuumusel kuni filee nahk on pealt mõnus krõbe ja rasv välja sulanud. pööra fileel teine pool ja prae see ka teiselt poolt. 

Pane fileed ahju ning küpseta ca 5 minutit kuni liha sisetemperatuur on 60-62 C. Tõsta liha ahjust välja ning aseta see lõikelauale. Kata fooliumiga ning lase lihal tõmmata ca 10 minutit. Tükelda liha ja serveeri koos kastme ning köögiviljadega.

Kuumuta õli pannil keskmisel kuumusel ning küpseta tükeldatud sibulaid ca 4-5 minutit, kuni need muutuvad klaasjaks.  Lisa ploomid ja suhkur ning hauta 5 minutit.

Lisa ülejäänud kastme koostisosad (puljong, tüümian ja tähtaniis) ning lase kastmel keema tõusta. Hauta 20-25 minutit kuni kaste on paksenenud. Eemalda tüümiani varred ja tähtaniis ning kurna kaste läbi sõela, et eemaldada ploomi kestad. Lisa või ning lase kastmel keema tõusta. Hoia kastet enne serveerimist soojas.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar