reede, 29. oktoober 2021

Kõrvitsakreemiga Pavlova

Pavlova kõrvitsakreemiga on pisut eriline aga samas ikka väga maitsev ka. Lisaks kõrvitsakreemile võid lisada vaarikaid, mahlaseid mandariine ning kirevilja siirupit. 

Selles koogis jagub kõike piisavalt- hapukust, magusust, teravust ning lisaks on ka silmale ilus vaadata. 

Koostisosad:

3 munavalget 

150 g suhkrut

0,5 tl valge veini äädikat

1 tl maisitärklist

60 g kõrvitsapüreed (kg muskaatkõrvits. Kõrvits puhastada ja tükeldada ning röstida ahjus 240 C juures ca 10 minutit, kuni kõrvits on pehme. Lase kõrvitsal jahtuda ja püreesta ning hõõru läbi sõela. Kasuta 60 g kõrvitsapüreed taigna valmistamiseks ja ülejäänust keeda näiteks suppi.)

175g vahukoort 

300 g toorjuustu

2 spl suhkrut

kireviljasiirupit

vaarikaid, mandariinisektoreid

Pavlova põhjade valmistamiseks vahusta munavalged ja hakka lisama lusikatäie kaupa suhkrut samal ajal kogu aeg vahustades. Vahusta peale suhkru lisamist veel 10 minutit ning siis lisa veiniäädikas ja maisitärklis ja sega spaatliga ühtlaseks. Pritsi tordipritsiga või tõsta lusikaga ca 8 mm läbimõõduga koogikesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Jäta koogikese sisse süvend, kuhu hiljem oleks mõnus panna täidis.

Tõsta koogikesed eelkuumutatud ahju 100 C juurde küpsema 1 tunniks ja 15 minutiks. Küpsetusaja möödudes lülita ahju kuumus välja ja jäta koogikesed ahju kuni need on täielikult jahtunud.

Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga ning lisa toasoe toorjuust ja vahusta ühtlaseks kreemiks. Lisa kõrvitsapüree ja vahusta veel kuni saad ilusa ühtlase kreemi.

Tõsta kreem beseepõhjale ja lisa kreem. Kaunista vaarikate ja mandariinisektoritega ning kõige lõpus lisa kirevilja siirup.

Mõnusat maiustamist.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar