laupäev, 30. oktoober 2021

Kõrvitsa küpsised

Minu lemmikud kõrvits ja liivataigen on kokku saanud üheks armsaks koduseks retseptiks.

Küpsised on minu nõrkus ja neid küpsetada ning süüa võin ma tõesti lõputult.

Vaja läheb:

60 g kõrvitsapüreed (kg muskaatkõrvits. Kõrvits puhastada ja tükeldada ning röstida ahjus 240 C juures ca 10 minutit, kuni kõrvits on pehme. Lase kõrvitsal jahtuda ja püreesta ning hõõru läbi sõela. Kasuta 60 g kõrvitsapüreed taigna valmistamiseks ja ülejäänust keeda näiteks suppi.)

100 g võid 

0,25 tl soola

120 g jahu

45 g tuhksuhkrut

1 tl kaneeli

1/8 tl jahvatatud nelki

1/8 tl jahvatatud muskaatpähklit

1/8 tl jahvatatud ingverit

Soovi korral glasuuri valmistamiseks (tuhksuhkrut, 1 munavalge, toiduvärvi)


Kuumuta ahi 175 C juurde ja pane vooderda ahjuplaat küpsetuspaberiga.


Pane või potti ja kuumuta keskmisel kuumusel kuni see muutub kergelt pruunikaks ca 5 minutit. Selline pruunistamine annab võile ning küpsistele mõnusa karamellise maitse.

Lisa kõrvitsapüree pruunistatud võile ja sega kuni saad ühtlase segu.

Suures kausis sega kuivad koostisosad ja kalla neile peale kõrvitsa-võisegu. Sega spaatliga ühtlaseks.

Pane tainas kahe küpsetuspaberi vahele ja rulli ca 0,6 cm paksuseks. pane taigen külmkappi jahtuma ca 10 minutiks

Lõika välja ca 5 cm läbimõõduga kettad/lilled jne.  ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjupannile.

Korda sama tegevust taignajääkidega. Pane küpsised ahju 10-12 minutiks, kuni küpsised kaotavad oma läikiva-mitteküpsenud välimuse.

Jahuta täielikult.

Kaunistuseks võid soovikorral katta küpsised suhkruglasuuriga. Selleks sega tuhksuhkur munavalge ning toiduvärviga ja kata saadud glasuuriga küpsised. 







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar