teisipäev, 19. oktoober 2021

Kohupiima-, ürdi- ja paisutatud tatrakattega ahjulõhe

Kohupiima-, ürdi- ja paisutatud tatrakattega ahjulõhe on üks igavesti mõnus roog. Kohupiim annab mõnusa mahlakuse ja ürdid suvise värskuse ning paisutatud tatar särava krõmpsu.

Serveeri koos värske salatiga ja pere ongi toidetud. Kõigil on pärast rõõmus meel ja kõhud mõnusasti täis.

Retsepti jaoks vajad:

1 kg tükk lõhefileed

1,5 tl Himaalaja soola

0,25 tl musta purustatud pipart

1 muna

200 g Alma lahjat kohupiima

100 g Valio Atleet Cheddar riivitud juustu

1 peotäis hakitud murulauku

1 peotäis hakitud lehtpeterselli

0.25 tl Himaalaja soola

1 peotäis paisutatud tatart

Võta lõhefilee ja kuivata köögipaberiga kuivaks. Hõõru fileele 1,5 tl soola ja 0,25 tl musta purustatud pipart. Mässi kala toidukilesse ja lase kalal seista ca 1 tund.

Valmista ürdi-kohupiima kate. Klopi muna lahti ja lisa 0,25 tl soola. Lisa kohupiim ja riivitud juust ning sega ühtlaseks. Lisa kohupiimasegule hakitud murulauk ja  lehtpetersell.

Võta lõhefilee toidukilest välja ja lõika viieks enam-vähem ühesuuruseks tükiks. Kata ahjupann küpsetuspaberiga ning aseta sinna kalatükid. Määri kalatükkidele kohupiimasegu ning raputa segule paisutatud tatart.

Küpseta kala eelsoojendatud ahjus 220 C juures ca 15 minutit, kuni kala on pealt kergelt pruunikas ja kohupiimakate kergelt sulanud. 

Serveeri soojalt koos rohelise salatiga.

Retsept valmis koostöös Valio Eesti AS-iga.







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar