teisipäev, 7. detsember 2021

Peaaegu, et Napoleoni kook

Kook, mis maitseb vist kõigile. Igal juhul pole veel näinud inimest, kellele SEE ei maitseks. Mõnus siidine keedukreem ja hapukas kreegimoos vaheliti pisut nätskete koogipõhjadega.

Veidi rohkem vaeva aga tulemus on selle eest missugune. 

Taigen:

200 g võid

200 g hapukoort

5 dl nisujahu

0,25 tl soola

Kreem:

400 ml piima

200 g vahukoort

60 g maisitärklist

120 g suhkrut

1.5 tl vanillisuhkrut

0,25 tl soola

8 munakollast

150 g võid

Vahele:

1 dl kreegimoosi

Taina jaoks haki suures kausis jahu, või  ja sool. Lisa  hapukoor. Mudi tainas ühtlaseks massiks. Keera kilesse ja hoia külmas vähemalt üks tund.

Kuumuta ahi 200 kraadini. Jaga taigen 5-6 tükiks. Rulli taignatükid jahusel laual ükshaaval ümmargusteks, õhukesteks ketasteks või neljakandilistelt, olenevalt vormi suurusest, millese pärast koogi teed.

Toksi kahvliga tainasse augud. Küpseta põhjad ükshaaval või paarikaupa 8-10 minutit, kuni nad on pruunikad, pealmine kiht küpseta pisut tumedamaks.

Kreemi valmistamiseks lase piimal, vahukoorel, suhkrul, soolal ja vanillisuhkru segul keema tõusta. Sega munakollased maisitärklisega ning kalla neile sortsuke kuuma piima segu. Sega segu ning lisa veel sortsuke kuuma piima. Sega uuesti ja lisa nüüd kogu muna-tärklise segu kuumale piimale. Kuumuta segu kuni saad pudingi taolise massi, samal ajal kreemi kogu aeg segades.

Võta kreem pliidilt ja hakka segama kreemi mikserga kuni see on veel kergelt soe. Hakka lisama tükkide kaupa võid, mikserda segu kuni saad ühtlase massi. Lase kreemil jahtuda külmkapis ca 2 tundi.

Määri küpsenud ja jahtunud põhjade vahele kreemi, ühe kihi vahele  lisaks kreemile ka kreegimoosi. Kõige pealmine kiht pudista peeneks ja puista tordile. Hoia kooki kaks ööd külmkapis, siis on see eriliselt maitsev.





Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar