teisipäev, 14. detsember 2021

Šokolaadivahu dessert peegelglasuuriga

Nende kookide valmistamiseks läheb vaja silikoonvorme ja sellest kogusest saab sõltuvalt silikoonvormi suurusest 12-14 väikest koogikest.

Vaja läheb:

Šokolaadiglasuuriga ja moosiga küpsiseid ca 14 tükki, igale koogile üks.

Šokolaadivahu jaoks läheb vaja:

0,5 tl želatiini 

10 g suhkrut g piima

50 g vett

55 ml espressot/ristrettot

100 g  piimašokolaadi

180 g vahukoort

Pane želatiin potti vette likku. Lisa kohvi ja suhkur ning kuumuta segu kuni želatiin on sulanud. Pane potti šokolaad ning lase segul seista ca 1 minut, siis on šokolaad sulanud ja saad segu ühtlaseks segada. Lase segul jahtuda toatemperatuurile ning siis lisa vahustatud vahukoor. Vahukoore lisamisel sega segu õrnalt, et võimalikult palju õhku jääks segusse. 

Pane šokolaadivaht pritskotti ja täida silikoonvormid, jäta peale ca 1 cm ruum, et saaksid lisada küpsise. Küpsis pane vormi šokolaadine pool vastu vahtu. Pane vormid sügavkülma ca 4 tunniks.

Peegelglasuuri jaoks läheb vaja:

9 g želatiini

60 g vett

100 g suhkrut

100 g glükoosisiirupit

80 g kondenspiima

110 g valget šokolaadi

toiduvärvi

Pane želatiin vette likku. Pane potti glükoosisiirup, vesi ja suhkur ning lase keema tõusta. Lisa kondenspiima ja želatiin. Sega kuni zelatiin on korralikult sulanud.  Võta segu pliidilt ning lisa šokolaad. Lase 1 minut seista kuni šokolaad on korralikult sulanud. Mikserda saumikseriga väga ettevaatlikult, et segu saaks korralikult segatud aga võimalikult vähe õhku segusse satuks. Lisa toiduvärv ning mikserda veel saumikseriga. 

Jahuta peegeleglasuur  28-30 C-ni. Võta desserdid sügavkülmikust ning pane desserdid küpsise poolega resti peale.  Resti alla lauale laota toidukile, et üleliigne peegelglasuur valguks toidukilele- nii on lihtsam hiljem koristada. Kalla peeagelglasuur dessertidele ning vaata,et need oleksid korralikult peegelglasuuriga kaetud. Lase korralikult nõrguda. Pane saadud desserdid serveerimisalusele ning kaunista need vastavalt oma soovile. Mina lisasin veidi kullatolmu ja kokteilikirsse

Pane desserdid külmkappi, ning lase neil enne serveerimist sulada.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar