Ise tehtud
vorstid, mis praadides muutuvad krõbedaks ning vorst on mõnusalt juustune ning
kergelt suituse küüslaugumaitsega.
Vorstide jaoks
läheb vaja:
2 kg seakaelakarbonaadi
550 g suitsuseapõske,
ilma kamarata
20 g soola
4 tl
küüslaugugraanuleid
100 ml jäävett
300 g
suitsujuustu
Ettevalmistatud
seasoolikaid
Tükelda
seakaelakarbonaad ja seapõsk parajateks tükkideks, et saaksid selle läbi
hakklihamasina ajada. Kasuta hakklihamasinal keskmise suurusega sõela. Enne
liha ning seapõse hakklihamasinasse panekut pane see sügavkülma 15 minutiks.
Lisa hakklihale
sool, küüslauk, suitsujuust ja jäävesi ning sõtku segu ca 3-5 minutit, kuni
saad ühtlase keepuva massi. Seda võid teha käsitsi aga mina kasutasin
köögikombaini, siis oli veidi lihtsam. Kõik vorstitaigna koostiosad peaksid
olema võimalikult külmad.
Täida
ettevalmistatud seasoolikad vorstiseguga ning vormi sobiva suurusega vorstid (mina
sidusin vorstid nööriga aga võid vorstid ka keerutada sobivasse suurusesse).
Pane valmis
vorstid külmkappi maitsestuma üheks ööpäevaks ning siis võid osa valmistada
kohe ning osa vorste sügavkülmutada.
Küpseta vorstid
ahjus 220 C juures koos rosmariini ja pooleks lõigatud küüslaukudega. Kõrvale
serveeri värsket leiba ja maitseelamus ongi garanteeritud.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar