laupäev, 4. detsember 2021

Chouxnuts koos laimikohupiimakreemi ja laimiglasuuriga

Keedutaignast küpsetised, mis on friteeritud ja donutsi kujuga. Sellest ka selline nimi küpsetisel Choux+Nuts. Küpsetiste sisse panin laimikohupiimakreemi ja peale hapuka laimiglasuuri.

Sellest kogusest saad 8 Chouxnutsi.

Taignale läheb vaja:

130 ml piima

100 g võid

0,25 tl soola

130 g jahu

3-4 muna

toiduõli fritüürimiseks

Laimikohupiimakreemile läheb vaja:

400 g vanillikohupiima 

200 g vahukoort

1 laimimahl ja koor 

2 spl suhkrut

soovi korral veidi rohelist toiduvärvi

Glasuurile läheb vaja:

100 g tuhksuhkrut

poole laimimahl

vajadusel ka pisut vett

soovi korral rohelist toiduvärvi

kaunistuseks rukkilille õielehti


Taigna valmistamiseks pane potti piim, sool ja või ning lase võil sulada ja segul keema tõusta. Alanda kuumus minimaalseks ja lisa jahu. Sega puulusikaga, kuni saad ühtlase taignapalli ning kuumuta taignapalli veel ca 3 minutit samal ajal taignapalli kogu aeg segades, et kuumus jõuaks taignas igale poole.

Tõsta taignapall kõrvale jahtuma. Kui taigen on jahtunud käesoojaks, siis hakka ühekaupa lisama lahtiklopitud mune. Iga muna lisamise vahel klopi tainas ühtlaseks. Valmis tainas peab olema kreemjas aga samas hoidma ilusti oma vormi.

Lõika küpsetuspaberist ruudukujulised tükid (ca 10x10 cm) ja pane tainas pritsikotti. Kasutasin keerdudega tüllet aga võid küpsetised teha ka lihtsalt siledad.

Pritsi igale paberile rõngas ja jäta need ca 10 minutiks toatemperatuurile kuivama.

Kuumuta fritüür 180-190 C-ni ning lisa kaks taignarõngast fritüüri koos paberiga nii, et paber jääb pinnale. Fritüüri küpsetis ühelt poolt kuldpruuniks ja eemalda paber (see lööb ennast ilusti taigna küljest lahti). Keera teine pool ja küpseta ka see ilusaks pruuniks. Pane tähele, et kui küpsetad liiga vähe ja küpsetisele ei moodustu tugevat koorikut, siis pärast fritüürist välja võtmist vajuvad küpsetised kokku.

Tõsta küpsetised välja köögipaberile nõrguma ja jahtuma.

Kreemi valmistamiseks vahusta vahukoor suhkruga. Lisa kohupiim ja vahusta ühtlaseks. Lisa laimikoor ja laimimahl ning sega kreem ühtlaseks (soovi korral lisa roheline toiduvärv). Pane kreem pritskotti ning pane kreem külmkappi oma järge ootama.

Glasuuri valmistamiseks lisa tuhksuhkrule laimimahl ning hõõru ühtlaseks, kui tundub, et glasuur on liiga paks, siis lisa vett. Glasuur peab olema vedelam ja voolav. Lisa soovi korral roheline toiduvärv.

Chouxnutside kokkupanekuks lõika need enne lapiti pooleks ja lisa kohupiimakreem. Kata chouxnutsi pealmine osa glasuuriga (pane see korraks glasuuri kaussi) ning raputa peale rukkilille õielehti.

Hoia kuni serveerimiseni küpsetisi külmkapis.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar