reede, 17. detsember 2021

Ebaküdoonia-vaarikavaht odrajahuküpsise puruga ja ebaküdooniakrõpsudega

 

Eestimaisetest toorainetest kokku pandud magustoit

Odrajahuküpsised:

100 g võid

1 muna

75 g suhkrut
200 g odrajahu

100 g nisujahu
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit

Vahusta toasoe või suhkruga ja lisa lahtiklopitud muna. Sega omavahel odrajahu, sool ja küpsetuspulber. Lisa kuivained võivahu hulka. Veereta küpsisemassist märgade käte vahel väikesed pallikesed ning aseta need ca 1 tunniks külmkappi. Võta pallikesed külmkapist ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ning suru need käega lapikuks. Küpseta 180 kraadi juures 12 minutit või kuni küpsised on kergelt kuldsed.

Ebaküdoonia-vaarikavaht:

250 g vaarika toormoosi

50 ml ebaküdoonia siirupit

2 tl želatiini

30 ml vett

200 g vahukoort

Vahu valmistamiseks keeda vaarikad siirupi ja suhkruga pehmeks ja purusta saumikseriga

ühtlaseks. Pane želatiin vette paisuma ja lisa paisunud želatiin kuuma segusse. Jäta segu jahtuma.

Kui segu on jahtunud lisa vahustatud vahukoor ja pane saadud segu kausiga külmkappi tarduma.

Magustoidu serveerimiseks läheb vaja:

Vaarikaid

Ebaküdooniasiirupit

Ebaküdoonia krõpse

Purustatud odrajahu küpsiseid

Magustoidu serveerimiseks tõsta vaht taldrikule.

Vahu kõrvale pane vaarikad ja nirista neile pisut ebaküdooniasiirupit. Puista vahule purustatud odrajahu küpsised ja ebaküdooniakrõpse.

Head isu!




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar