Chorizo ahjuvorstid, mis on praetud pruuniks ja hiljem ahjus küpsetatud lehttaignakoorikus ja mõnusas munatäidises.
Chorizo
ahjuvorstid tegin ka ise. See oli mul elu teine vorstitegu ning peab
tunnistama, et välja tuli päris hästi.
Chorizo
ahjuvorstide jaoks läheb vaja:
1 kg seakaelakarbonaadi
400 g seakülge,
ilma kamarata
15 g soola
3 tl
küüslaugugraanuleid
2 tl musta
jahvatatud pipart
2 sl suitsutatud
paprikapulbrit
0,25 tl tšillihelbeid
koos seemnetega
50 ml punast
kuiva veini
Ettevalmistatud
seasoolikaid
Tükelda
seakaelakarbonaad ja seakülg parajateks tükkideks, et saaksid selle läbi
hakklihamasina ajada. Kasuta hakklihamasinal keskmise suurusega sõela.
Lisa hakklihale
sool, küüslauk, pipar, tšilli, paprikapulber ja külm punane vein ning sõtku segu
ca 3-5 minutit, kuni saad ühtlase keepuva massi. Seda võid teha käsitsi aga
mina kasutasin köögikombaini, siis oli veidi lihtsam. Kõik vorstitaigna
koostiosad peaksid olema võimalikult külmad.
Täida
ettevalmistatud seasoolikad vorstiseguga ning vormi sobiva suurusega vorstid (mina
sidusin vorstid nööriga aga võid vorstid ka keerutada sobivasse suurusesse).
Pane valmis
vorstid külmkappi maitsestuma üheks ööpäevaks ning siis võid osa valmistada
kohe ning osa vorste sügavkülmutada.
Taignas
Chorizo ahjuvorstide valmistamine:
Vaja läheb:
200 g sügavkülmutatud
lehttaigent
Chorizo
vorstirõngas (kaal ca 200 g)
2 muna
0, 5 dl kohvikoort
Soola
Purustatud musta
pipart
Prae Chorizo
vorstid pannil krõbedaks mõlemalt poolt. Samal ajal soojenda ahi 200 C juurde
ning vooderda ahjuvorm lehttaignaga. Küpseta ahjus ca 10 minutit kuni
lehttaigen on mõnusalt pruun. Pane lehttaignale Chorizo vorstid ning kalla
vorstidele munasegu (klopi munad lahti, lisa piim ning maitsesta soola ja
pipraga). Küpseta ahjus ca 20 minutit kuni muna on hüübinud ja pealt ilus
kuldpruun. Serveeri koos terava tomatikastmega.
Toit sobib hästi
nii hommiku kui ka õhtusöögiks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar