reede, 3. detsember 2021

Chorizo ahjuvorst taignas

Chorizo ahjuvorstid, mis on praetud pruuniks ja hiljem ahjus küpsetatud lehttaignakoorikus ja mõnusas munatäidises.

Chorizo ahjuvorstid tegin ka ise. See oli mul elu teine vorstitegu ning peab tunnistama, et välja tuli päris hästi.

Chorizo ahjuvorstide jaoks läheb vaja:

1 kg seakaelakarbonaadi

400 g seakülge, ilma kamarata

15 g soola

3 tl küüslaugugraanuleid

2 tl musta jahvatatud pipart

2 sl suitsutatud paprikapulbrit

0,25 tl tšillihelbeid koos seemnetega

50 ml punast kuiva veini

Ettevalmistatud seasoolikaid

Tükelda seakaelakarbonaad ja seakülg parajateks tükkideks, et saaksid selle läbi hakklihamasina ajada. Kasuta hakklihamasinal keskmise suurusega sõela.

Lisa hakklihale sool, küüslauk, pipar, tšilli, paprikapulber ja külm punane vein ning sõtku segu ca 3-5 minutit, kuni saad ühtlase keepuva massi. Seda võid teha käsitsi aga mina kasutasin köögikombaini, siis oli veidi lihtsam. Kõik vorstitaigna koostiosad peaksid olema võimalikult külmad.

Täida ettevalmistatud seasoolikad vorstiseguga ning vormi sobiva suurusega vorstid (mina sidusin vorstid nööriga aga võid vorstid ka keerutada sobivasse suurusesse).

Pane valmis vorstid külmkappi maitsestuma üheks ööpäevaks ning siis võid osa valmistada kohe ning osa vorste sügavkülmutada.

 

Taignas Chorizo ahjuvorstide valmistamine:

Vaja läheb:

200 g sügavkülmutatud lehttaigent

 Chorizo vorstirõngas (kaal ca 200 g)

2 muna

0, 5 dl kohvikoort

Soola

Purustatud musta pipart

 

Prae Chorizo vorstid pannil krõbedaks mõlemalt poolt. Samal ajal soojenda ahi 200 C juurde ning vooderda ahjuvorm lehttaignaga. Küpseta ahjus ca 10 minutit kuni lehttaigen on mõnusalt pruun. Pane lehttaignale Chorizo vorstid ning kalla vorstidele munasegu (klopi munad lahti, lisa piim ning maitsesta soola ja pipraga). Küpseta ahjus ca 20 minutit kuni muna on hüübinud ja pealt ilus kuldpruun. Serveeri koos terava tomatikastmega.

Toit sobib hästi nii hommiku kui ka õhtusöögiks.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar